..................................* Διαδικτυακές σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα... *

~~

......................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Το «Βήμα του Πολίτη»

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Απεργία σε Ικαρία και Φούρνους για τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας


Ζητούν παρέμβαση Αβραμόπουλου

Ως επιτυχής αξιολογείται η απεργία της Τρίτης στην Ικαρία και στους Φούρνους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση, που επικρατεί στο χώρο της υγείας στα δύο νησιά. Από το πρωί, παρέμειναν κλειστές οι υπηρεσίες του Επαρχείου, ενώ όλοι οι τοπικοί φορείς κάλεσαν τον αρμόδιο υπουργό, Δ. Αβραμόπουλο, να ενσκύψει στο πρόβλημα με σοβαρότητα και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, προκειμένου «να δοθεί λύση στα χρονίζοντα προβλήματα του τομέα της υγείας στην Επαρχία της Ικαρίας».
Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, «η στελέχωση των δομών υγείας, παρά τις προσπάθειες του διοικητή και του ΔΣ του νοσοκομείου, δεν διασφαλίζει τις υπηρεσίες, που έχει ανάγκη ο πληθυσμός των νησιών».
»Το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, λειτουργεί υποτυπωδώς, χωρίς τις προβλεπόμενες ειδικότητες.
Τα αγροτικά ιατρεία, σε πολύ ευαίσθητες απομονωμένες περιοχές, μένουν για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς γιατρό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και τους πολλούς επισκέπτες περιοχών, που απέχουν 2-3 ώρες πορείας από το νοσοκομείο».
* από την εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" 17.3.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου