€4,500 για την αγορά σκλάβας…
Το κορίτσι ήταν χωρίς χαρτιά, δεν πήγαινε φυσικά σχολείο, ούτε πληρωνόταν, και επίσης, δερνόταν με τη ζώνη αν η καθαριότητα δεν ήταν του επιπέδου που επιθυμούσαν τα «αφεντικά» της.
Ώσπου μια μέρα κατάφερε και το έσκασε και έτρεξε στον αστυνομικό τμήμα της περιοχής, για καλή της τύχη. Το ζευγάρι, που σημειωτέον είναι νεότατα παιδιά στην δεκαετία των είκοσι (!), συνελήφθη και θα δικαστεί τον Μάρτιο για δουλεμπόριο και χρήση βίας. Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές είναι συχνό φαινόμενο αλλοδαποί που ζουν στην χώρα να επιστρέφουν στην πατρίδα τους όπου έχουν διάφορες διασυνδέσεις και να βρίσκουν κάποιον φτωχό να εκμεταλλευτούν, με αντάλλαγμα τα έξοδα του ταξιδιού προς την Ευρώπη ή με την υπόσχεση ότι το ανήλικο θα πάει στο σχολείο. Πρόσφατα, στη Γαλλία και πάλι, δύο μικρά ορφανά του πολέμου στο Μπουρούντι, χρησιμοποιούνταν ως σκλάβοι σε οικογένεια διπλωματών. Στη συγκεκριμένη χώρα 1 στις 5 υποθέσεις “οικιακής δουλείας” αφορά διπλωμάτες!
Στην Βρετανία, σύμφωνα με τους New York Times, εκατοντάδες παιδιά ηλικίας 5 & 6 ετών, συνήθως απο την Αφρική, την Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη, μεταπωλούνται από δουλεμπόρους σε συμμορίες, με “ταρίφα” τα 25.000 δολάρια.
Τα παιδιά χρησιμοποιούνται για ζητιανάκια, για να κρατάνε τσίλιες σε ληστείες, να κλέβουν πορτοφόλια, ή για εκπόρνευση. Τα βασανιστήρια και οι βιασμοί είναι οι μέθοδοι με την οποία τρομοκρατούνται.
Οι ανήλικοι δούλοι φτάνουν να φέρνουν περισσότερα από 200.000 δολάρια το χρόνο στις συμμορίες που τους διαχειρίζονται. Στη δύση δεν «εισάγονται» βεβαίως μόνο παιδιά. Ενήλικες γυναίκες προωθούνται στην πορνεία ή σε οικιακή δουλεία ενώ οι άντρες εξαναγκάζονται σε σκληρή χειρωνακτική εργασία με μισθούς πείνας.
Η δουλεμπορία και η δουλεία, που δεν ανθίζουν μόνο στη Δύση αλλά και σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Ινδονησία ( σε φυτείες καφέ, σε βαμβακοφυτείες, σε αδαμαντωρυχεία και εργοστάσια μεταξιού) παράγει περίπου 7 δις δολάρια το χρόνο σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με την CIA περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι ζουν ως σκλάβοι σήμερα στις ΗΠΑ. Ως υπηρέτες, εργάτες, ή εκπορνευόμενοι. Δυστυχώς οι υποθέσεις αυτές σπάνια φτάνουν στα δικαστήρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου