..................................* Διαδικτυακές σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα... *

~~

......................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Το «Βήμα του Πολίτη»

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ "ΝΙΚΑΣ" - Ο "ΝΙΚΑΣ" απέλυσε εργαζόμενους που απήργησανΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 
ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΙΚΑΣ 
ΜΕΧΡΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ


Σε 10 τρομοκρατικές απολύσεις προχώρησε χτες η εργοδοσία της αλλαντοβιομηχανίας ΝΙΚΑΣ, στο Κρυονέρι Αττικής.Το πρωί ξεκίνησαν με την απόλυση τριών συνδικαλιστών – μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών, μία μόλις μέρα μετά την 24ωρη πανεργατική απεργία και λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή της Επιτροπής, την Κυριακή το μεσημέρι.
Η σχεδόν καθολική ...συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 6ης Νοέμβρη, με καθοριστική συμβολή της νεοσύστατης Εργοστασιακής Επιτροπής, τρομοκράτησε στην εργοδοσία.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία, με αίτημα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους συνδικαλιστών αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι απολύσεις.
Λίγο πριν τη συνέλευση η εργοδοσία έκανε άλλες 7 απολύσεις, με εξώδικα που έστειλε στα σπίτια των εργαζομένων. Σε αυτές τις νέες απολύσεις περιλαμβάνονται και τα άλλα τρία μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής (συνολικά είχε πέντε μέλη και ένα αναπληρωματικό) ενώ και οι 10 απολυμένοι, συμμετείχαν στη συνέλευση της Κυριακής, όπου εκλέχτηκε η Εργοστασιακή Επιτροπή.

Δηλαδή, οι εργοδότες απέλυσαν όλη την εργοστασιακή επιτροπή !
”Γύρω στις 9 το πρωί με φώναξαν στο γραφείο προσωπικού. Μπαίνοντας στο γραφείο υπήρχε και δικαστικός επιμελητής, ενώ απ’ έξω υπήρχαν “σεκιουριτάδες”. Ζήτησα από το διευθυντή το λόγο που με φωνάξανε και αυτός το μόνο που μου είπε είναι “θα μιλήσεις με τον δικαστικό επιμελητή”. Αυτός μου έδωσε τη λήξη της σύμβασης εργασίας μαζί με την αποζημίωση. Εγώ δεν αποδέχθηκα τίποτα. Δεν υπήρχε καμιά αιτιολόγηση για την απόλυση, ενώ, στη συνέχεια οι «σεκιουριτάδες» με συνόδευσαν μέχρι τα αποδυτήρια και από εκεί στην πύλη του εργοστασίου.”


_______________
Πηγή: rizospastis, http://ergasiakodeltio.wordpress.com/

http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/11/blog-post_279.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου