..................................* Διαδικτυακές σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα... *

~~

......................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Το «Βήμα του Πολίτη»

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης: Καμία μείωση στις συντάξεις, κανονικά το ΕΚΑΣ

  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ  

 
Πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η κατάργηση του mail Χαρδούβελη δηλαδή όσα αφορούσαν αύξηση των ορίων ηλικίας για την κατώτατη σύνταξη, κατάργηση του ΕΚΑΣ και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για μητέρες με ανήλικα παιδιά και ΑΜΕΑ ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης στην εκπομπή πρωινό ΑΝΤ1. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι δεν υπέγραψε τις μνημονιακές εγκυκλίους και τις διατάξεις περί ανταποδοτικών συντάξεων που περιόριζαν την κύρια σύνταξη στα 360 ευρώ. Οι συντάξεις θα είναι με την εγγύηση του κράτους όπως λέει το Σύνταγμα της χώρας. Ο Δημ. Στρατούλης δήλωσε ότι άμεσα και σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη ρήτρα θανάτου και τις μειώσεις κατά 15% των επικουρικών συντάξεων που είχαν δρομολογηθεί.
Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά όλες τις αδικίες βάζοντας φρένο στις περαιτέρω οι μειώσεις των συντάξεων, με γνώμονα τη σταδιακή αποκατάσταση στις απώλειες και την επαναφορά της 13ης σύνταξης. Επίσης πρόσθεσε ότι το ΕΚΑΣ θα δοθεί κανονικά.

Πηγή: ΑΥΓΗ
- από το: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003810/D-Stratoulis-Kamia-meiosi-stis-suntakseis-kanonika-to-EKAS#sthash.rYN1Jc9M.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου